Hambakenwetering 22, 5231 DC 's-Hertogenbosch

Over Nieuwenhuis
Search

Hambakenwetering 22, 5231 DC 's-Hertogenbosch

Search
logo_full

Stralen

Ontdek de sleutel tot het voorbereiden, reinigen en verbeteren van oppervlakken met kogelstralen, werpstralen en gritstralen – de geavanceerde procedures voor oppervlaktebehandeling die onmisbaar zijn in de bewerking van materialen zoals metalen en beton. Deze technieken, vaak gezamenlijk aangeduid als stralen of stofvrij stralen, zijn cruciaal in de voorbereidende fasen van productie en onderhoud, waarbij een perfect voorbereid oppervlak essentieel is voor het aanbrengen van verdere afwerkingen.

Kogelstralen: Reiniging en Textuurverbetering

Kogelstralen staat bekend om zijn efficiëntie in het verwijderen van verontreinigingen zoals roest, oude verflagen en andere ongewenste materialen. Door kleine stalen kogels met hoge snelheid op het materiaaloppervlak af te vuren, wordt niet alleen het oppervlak gereinigd, maar ook verfijnd. Dit maakt kogelstralen bijzonder geschikt voor de voorbereiding op toekomstige coatings, verf of andere afwerkingen, met name in de metaalindustrie waar een glad en schoon oppervlak cruciaal is voor het aanbrengen van beschermende coatings.

Werpstralen: Precisie in Oppervlaktebehandeling

Werpstralen, een proces vergelijkbaar met kogelstralen, maakt gebruik van abrasieve deeltjes zoals korund, glaskorrels of andere schurende materialen om oppervlakken te reinigen en te verbeteren. De techniek is ideaal voor het nauwkeurig verwijderen van vuil, roest en oude coatings, waardoor een perfecte basis ontstaat voor verdere oppervlakteafwerkingen. Door de veelzijdigheid in abrasieve middelen, kan werpstralen worden aangepast aan de specifieke eisen van het oppervlak, wat resulteert in een optimale afwerking.

Gritstralen: Flexibiliteit in Oppervlaktevoorbereiding

Gritstralen, een term die zowel kogelstralen als werpstralen omvat, maakt gebruik van diverse types harde, schurende materialen voor het reinigen, voorbereiden of verbeteren van materiaaloppervlakken. Deze techniek is gericht op het efficiënt verwijderen van ongewenste lagen, waardoor een geschikt oppervlak ontstaat voor verdere behandeling zoals coating of schilderen. Door de keuze in abrasief materiaal, biedt gritstralen een uitzonderlijke flexibiliteit en aanpasbaarheid voor een breed scala aan toepassingen.

Waarom Kiezen voor Onze Oppervlaktebehandelingstechnieken?

Door onze expertise in kogelstralen, werpstralen en gritstralen, bieden wij een ongeëvenaarde service in oppervlaktebehandeling. Onze geavanceerde technieken zorgen voor een grondige reiniging, perfecte voorbereiding en optimale afwerking van alle behandelde oppervlakken. Neem contact op voor meer informatie over hoe onze oppervlaktebehandelingstechnieken uw project naar een hoger niveau kunnen tillen en zorgen voor duurzame en esthetisch aantrekkelijke resultaten.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag dan nu hier uw offerte aan!

 
Beton stralen

Toepassingen stofvrij stralen

Het stofvrij stralen van oppervlakken passen we voor verschillende doeleinden toe:

  • Opruwen, waarbij er is sprake is van een oppervlakte vergroting voor een betere hechting
  • Opruwen, als eindafwerking voor een anti-sliplaag
  • Verwijderen van vervuiling zoals op cementachtige ondergronden, slikhuid of slemlaag. Bij metalen ondergronden gaat het om het verwijderen van roest, coating of walshuid
  • Opruwen beton
  • Vloer stralen

Voordelen van kogel of gritstralen:

Wist u dat het stralen van oppervlakken vele voordelen heeft? We zetten ze hieronder voor u op een rijtje:

  • Straalmiddel en straalresidu worden direct afgezogen
  • Schonere lucht door microfilters in de afzuigunits
  • Scheiding van straalmiddel en residu voor hergebruik van het straalmiddel
  • Milieuvriendelijke manier zonder toevoegingen van chemicaliën of andere stoffen. 
  • Geen tijdverlies door opruimwerkzaamheden
  • Geen schoonmaakkosten
  • Direct aanbrengen van de afwerklaag mogelijk (zelfs tijdens het stralen!)

Machines voor stofvrij stralen

Bij Nieuwenhuis maken we effectief gebruik van een scala aan straalmachines, variërend in gewicht van 75 tot 1500 kilo, en met een indrukwekkende maximale capaciteit van 2500 vierkante meter per uur. Onze meest ingezette machines bevinden zich in het gewichtsbereik van 350 tot 600 kilo. Bovendien bieden we diverse afzuiginstallaties aan, aangepast aan verschillende capaciteiten en volledig afgestemd op de specificaties van de gebruikte machines. Dit geeft ons de flexibiliteit om vrijwel elk project op nagenoeg elke locatie uit te voeren, aangezien onze machines en afzuiginstallaties tevens kunnen functioneren met een onafhankelijke stroomvoorziening.

Stofvrij stralen? Kies voor Nieuwenhuis

Bij Nieuwenhuis werken we al meer dan 30 jaar als specialist op het gebied van vloer- en oppervlaktevoorbereiding. We werken voor diverse sectoren zoals wegen- en bouwbedrijven, overheden, scheepswerven, schildersbedrijven, sloopbedrijven en nog veel meer. 
Wij kunnen uw projecten efficiënt en milieuvriendelijk voorbereiden.
Of het nu gaat om het opruwen of reinigen van oppervlaktes, wij hebben de juiste technieken en machines.
Neem contact met ons op voor meer informatie over hoe wij uw projecten kunnen helpen met stralen.

 

Meer informatie?