Vacuüm stralen

Vacuüm stralen is een stofvrije straalmethode. De directe afzuiging door de straalmachine heeft vele voordelen. Bekijk onze website voor alle mogelijkheden!

Vacuüm stralen: zo werkt het

Vacuüm stralen maakt gebruik van dezelfde techniek als zandstralen of gritstralen. Gritkorrels van aluminiumoxide worden met behulp van een machine met hoge druk tegen een oppervlakte geblazen. Deze techniek wordt gebruikt voor het opruwen of reinigen van oppervlaktes. Tot zover de techniek, maar wat is er nu zo bijzonder aan vacuüm stralen? Het grote voordeel zit hem in het afzuigen, afvoeren van het grit en los vuil en het hergebruiken van het straalmiddel. Doordat de straalmachine dit opvangt zijn er geen opruimwerkzaamheden of schoonmaak nodig. En u werkt ook nog eens stofvrij! Het materiaal wat de straalmachine opvangt is vervolgens in veel gevallen te recyclen, wat ook nog eens voordelen voor het milieu oplevert.

 

Toepassingen vacuüm stralen

U kiest in eerste instantie voor vacuüm stralen voor een milieuvriendelijke en stofvrije oplossing voor stralingswerkzaamheden van uw oppervlaktes. Vacuüm stralen heeft verschillende toepassingen, zoals het opruwen, reinigen en afwerken van oppervlaktes. Deze techniek is geschikt voor kleine oppervlakten, door de hogere arbeidsintensiteit die het met zich meebrengt.

Voordelen vacuüm stralen

Wist u dat vacuüm stralen vele voordelen heeft? We zetten ze hieronder voor u op een rijtje:

  • Milieuvriendelijke straaloplossing
  • Stofvrij stralen: het straalmiddel en de stof worden direct afgezogen
  • Geschikt voor meerdere toepassingen (opruwen en reinigen)
  • Scheiding van straalmiddel en residu voor hergebruik van het straalmiddel
  • Schonere lucht door microfilters in de afzuigunits
  • Geen tijdverlies door opruimwerkzaamheden
  • Geen extra schoonmaakkosten
  • Direct aanbrengen van de afwerklaag mogelijk (zelfs tijdens het stralen!)

Vacuüm stralen? Kies voor Nieuwenhuis

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van stralen voor uw projecten? Bij Nieuwenhuis bent u aan het juiste adres. We werken al meer dan 30 jaar als specialist op het gebied van ondergrondvoorbereiding. We werken aan projecten zoals (bedrijfs)vloeren, bruggen, (scheeps)dekken en gevels in veel verschillende sectoren. Neem contact met ons op voor meer informatie over vacuüm stralen.

Meer informatie?