Hambakenwetering 22, 5231 DC 's-Hertogenbosch

Over Nieuwenhuis
Search

Hambakenwetering 22, 5231 DC 's-Hertogenbosch

Search
logo_full

Beton frezen

Stofarm Frezen met betonfrees is een veelzijdige verzamelterm van technieken die diverse oppervlakken klaar maken voor verdere afwerking. Hiermee kunnen materialen op maat worden gemaakt, oneffenheden worden verwijderd en oppervlakken worden voorbereid voor coating of lijm. Dit veelgebruikte proces in de bouw en andere sectoren waar precisie en nauwkeurigheid belangrijk zijn.

We onderscheiden stofarm frezen in verschillende diensten, namelijk beton frezen, beitel frezen en trommelfrezen.

Beton frezen is een effectieve techniek waarbij een dunne laag van een betonvloer wordt verwijderd met behulp van een freesmachine. De weggefreesde laag kan variëren van enkele millimeters tot enkele centimeters. Dankzij de machine die is aangesloten op een eigen afzuiging, aangepast aan de werkzaamheden, wordt het vrijgekomen stof direct opgezogen en afgevoerd.

Na het frezen zal de vloer indien gewenst nog na gestraald of na geschuurd moeten worden.

Schoonmaken is niet meer nodig op stofvrij maken na. Je kunt gelijk verder met de verdere bewerkingen.

Toepassingen stofarm beton frezen

Het is een veelzijdige techniek met tal van toepassingen: 

  • Vernieuwing van de vloer door het verwijderen van coatings, krassen, roest en verflagen;
  • Hoogteverschillen tussen betonvlakken wegnemen;
  • Als voorbereiding voor het aanleggen van een nieuwe gietvloer;
  • Verbetering van de afwatering.
  • Door het beperkte gewicht is het geschikt voor hellingbanen en parkeerdaken.

Onze freesmachines

Bij Nieuwenhuis werken we met speciale vloerfreesmachines van merken zoals Piranha en Wirtgen voor een optimaal resultaat. De Piranha is een zware frees die zowel binnen als buiten kan worden ingezet, met een maximale vloerbelasting tot 2500 kg. Het is een elektrische machine die vooral wordt gebruikt voor het verwijderen van harde en flexibele toplagen. De machine is in staat om dikkere lagen in één keer te frezen. De Piranha kan worden uitgerust met grove of zeer fijne rollen, afhankelijk van de klus. Daarnaast hebben we een Rotorunner Diesel machine die aangedreven is met roetfilter en bijna op iedere verdieping kan worden ingezet.

De freestechnieken van Nieuwenhuis

Bij Nieuwenhuis hanteren we twee efficiënte technieken voor het frezen van beton, afhankelijk van het project:

  1. Beitel frezen: Ideaal voor grove klussen, waarbij we snel enkele millimeters betonvloer verwijderen.

  2. Lamel frezen: Deze methode is geschikt voor het verwijderen van dunne coatings of het opruwen van een betonvloer. Het staat ook bekend als trommelfrezen.

Bij Nieuwenhuis werken we met uiterste precisie en expertise om elke klus tot in perfectie uit te voeren. Onze veelzijdige technieken stellen ons in staat om aan al uw betonfrezen behoeften te voldoen, ongeacht de omvang van het project. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend advies en een offerte op maat.

Beton frezen? Kies voor Nieuwenhuis

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het beton frezen van uw oppervlaktes? Bij Nieuwenhuis helpen we u graag verder. We hebben al meer dan 35 jaar ervaring en werken voor veel verschillende opdrachtgevers, van scheepswerven tot sloopbedrijven. Neem gerust contact met ons op! Wij voorzien u graag van meer informatie en geven vrijblijvend advies.

Meer informatie?