Trommel frezen

Stofvrij frezen wordt toegepast om uiteenlopende ondergronden, zoals betonvloeren, geschikt te maken voor verdere afwerking. Een soort frees waar we mee werken zijn de zogenaamde trommel frezen.

De kracht van trommel frezen

Wat maakt specifiek trommel frezen nu zo bijzonder? Daar vertellen we u graag wat meer over. Zo is het met trommel frezen mogelijk om tot 20 millimeter van het oppervlakte te verwijderen. Trommel frezen is zowel geschikt voor kleine freesklussen als grote, verschillende laagdiktes zijn in dit geval geen probleem. Ook is het mogelijk om met deze freestechniek hoogteverschillen bij harde vloeren te elimineren door controleerbare diepte-instellingen. En we hebben nog meer goed nieuws: met een trommelfreesmachine werkt u ook nog eens stofvrij. Dit scheelt enorm in de overlast tijdens het werk en de schoonmaak achteraf. Trommel frezen en lamel frezen zijn identiek aan elkaar, met een groot verschil. Trommel frezen is met afzuiging, maar niet stofvrij.

 

Toepassingen trommel frezen

Trommel frezen is geschikt voor meerdere doeleinden zoals het verwijderen van lijmresten en foamruggen van tapijt, epoxylagen en coatings, oude egalisatielagen, betonverf en watergedragen coatings. Kortom, alles wat maar nodig is om uw ondergrond klaar te maken voor afwerking of om deze er weer als nieuw uit te laten zien.

Voordelen trommel frezen

Wist u dat trommel frezen vele voordelen heeft? We zetten ze hieronder voor u op een rijtje:

  • Geschikt voor uiteenlopende ondergronden
  • Stofarm werken
  • Snelle en efficiënte manier voor het verwijderen van lagen
  • Geen straalbanen en beschadigingen
  • Minimale overlast tijdens het werk
  • Geen schoonmaakkosten dankzij stofvrij schuren
  • Betere planning mogelijk door het controleerbare proces

Trommel frezen? Kies voor Nieuwenhuis

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van deze freestechniek voor uw projecten? Bij Nieuwenhuis werken we al meer dan 30 jaar als specialist op het gebied van de voorbereiding van vloeren en oppervlakten. We werken voor opdrachtgevers in diverse sectoren zoals wegen- en bouwbedrijven, overheden, scheepswerven, schildersbedrijven, sloopbedrijven en nog veel meer. Neem contact met ons op voor meer informatie over trommel frezen.

Meer informatie?