Hambakenwetering 22, 5231 DC 's-Hertogenbosch

Over Nieuwenhuis
Search

Hambakenwetering 22, 5231 DC 's-Hertogenbosch

Search
logo_full

Open en spons stralen

Toepassingen

Open en spons stralen zijn twee veelgebruikte technieken voor de voorbehandeling van staal en steenachtige ondergronden. Open stralen wordt vaak gebruikt in combinatie met water om stof te reduceren. Spons stralen is een stofvriendelijke en droge methode en geeft minder beschadiging aan de ondergrond.

Open en spons stralen:

  • Op vrijwel alle ondergronden toe te passen;
  • Op verticale delen en onderzijde toe te passen;
  • In ruimtes waar gecontroleerde afzuiging mogelijk is (onder andere straalcabines en straalkasten);
  • Bijna overal toepasbaar, waar afscherming is te realiseren;
  • Het sponsstralen is stofvriendelijk en droog;
  • Lage druk is ook mogelijk, geeft minder beschadiging aan ondergrond.

Behandelmethode

Er is een duidelijke trend naar minder milieubelastende en meer arbeidsvriendelijke voorbehandelingsmethoden zoals stofvrij werk en natte systemen (open stralen met toevoeging van water) en sponsstralen waarin wij ons hebben gespecialiseerd.
Bij stralen worden uiteenlopende straalmiddelen gebruikt (zoals grit, glasparels, sponsen), afhankelijk van het oppervlak en het gewenste resultaat. Gritstralen in de open lucht is vaak milieubelastend en heeft een negatief effect op de arbeidsomstandigheden maar door onze afzuiging komt er geen stof vrij en wordt het milieu minder belast.

Bij Nieuwenhuis zijn we gespecialiseerd in minder milieubelastende en arbeidsvriendelijke voorbehandelingsmethoden, zoals stofvrij werk en natte systemen (open stralen met watertoevoeging) en sponsstralen. Neem contact met ons op voor meer informatie over deze technieken en hoe we u kunnen helpen bij uw projecten.

Meer informatie?