Hambakenwetering 22, 5231 DC 's-Hertogenbosch

Over Nieuwenhuis
Search

Hambakenwetering 22, 5231 DC 's-Hertogenbosch

Search
logo_full

Kogelstralen

Een veelgebruikte techniek voor het stralen van oppervlakten is kogelstralen. Kogelstralen staat ook wel bekend als blastrac- of werpstralen, waarbij blastracstralen verwijst naar de producent van de straalmachines, Blastrac

Beton stralen

Kogelstralen: zo werkt het

Bij kogelstralen worden er stalen ‘kogeltjes’ met een werpwiel tegen het oppervlak geblazen. Het straalmiddel wordt meerdere keren hergebruikt door het gebruik van een gesloten circuit. Stof en vervuiling worden door een luchtstroom afgevoerd naar de stofzuiger.

 

Toepassingen werpstralen

Werpstralen kan voor verschillende werkzaamheden gebruikt worden. Voorbeelden zijn: het afwerken, opruwen en reinigen van oppervlakten. Het is zeer geschikt voor het verwijderen van toplagen zoals epoxy en verf, kan gebruikt worden om wegmarkeringen te verwijderen, verbetert de anti-slip laag op voetpaden en kan ook ingezet worden voor esthetische effecten van (snel)wegen.

Voordelen kogelstralen

Werpstralen heeft vele voordelen:

  • Toepasbaar op verschillende soorten ondergronden zoals asfalt, beton, kunststof en staal;
  • Stofarm stralen met directe afzuiging van het stof;
  • Zeer milieuvriendelijke manier van stralen, zonder gebruik van chemische producten;
  • Geschikt voor meerdere toepassingen zoals opruwen en reinigen;
  • Direct aanbrengen van de afwerklaag mogelijk (zelf tijdens het stralen);
  • Geen tijdverlies door opruimwerkzaamheden.

Kogelstralen? Kies voor Nieuwenhuis

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van werpstralen voor uw projecten? Bij Nieuwenhuis werken we al meer dan 35 jaar als specialist op het gebied van de voorbereiding van oppervlakten en vloeren. We werken voor opdrachtgevers in diverse sectoren zoals wegen- en bouwbedrijven, overheden, scheepswerven, schildersbedrijven, sloopbedrijven en nog veel meer. Neem contact met ons op voor meer informatie!

Meer informatie?