Kogelstralen

Een techniek die we gebruiken voor het stralen van oppervlakten is kogelstralen. Kogelstralen staat ook wel bekend onder de namen werpstralen of blastrac stralen.

Kogelstralen: zo werkt het

Bij kogelstralen worden er stalen ‘kogeltjes’ met een werpwiel tegen het oppervlak geblazen. Het straalmiddel wordt meerdere keren hergebruikt door het gebruik van een gesloten circuit. Stof en vervuiling worden door een luchtstroom afgesloten en afgevoerd naar de stofzuiger. Kogelstralen staat ook wel bekend onder de naam blastrac stralen, door de straalmachines van de producent Blastrac.

 

Toepassingen werpstralen

Werpstralen heeft verschillende toepassingen, zoals het opruwen, reinigen en afwerken van oppervlaktes. Het is bijvoorbeeld zeer geschikt voor het verwijderen van toplagen zoals verf en epoxy, kan gebruikt worden om wegmarkeringen te verwijderen, verbetert de anti-slip laag op voetpaden en kan ook ingezet worden voor esthetische effecten voor wegen en snelwegen.

Voordelen kogelstralen

Werpstralen of kogelstralen heeft vele voordelen:

  • Kogelstralen is toepasbaar op verschillende soorten ondergronden zoals beton, staal, asfalt en kunststof
  • Stofarm stralen met directe afzuiging van het stof
  • Zeer milieuvriendelijke manier van stralen, zonder gebruik van chemische producten
  • Geschikt voor meerdere toepassingen zoals opruwen en reinigen
  • Direct aanbrengen van de afwerklaag mogelijk (zelf tijdens het stralen)
  • Geen tijdverlies door opruimwerkzaamheden

Kogelstralen? Kies voor Nieuwenhuis

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van werpstralen voor uw projecten? Bij Nieuwenhuis werken we al meer dan 30 jaar als specialist op het gebied van de voorbereiding van vloeren en oppervlakten. We werken voor opdrachtgevers in diverse sectoren zoals wegen- en bouwbedrijven, overheden, scheepswerven, schildersbedrijven, sloopbedrijven en nog veel meer. Neem contact met ons op voor meer informatie over kogelstralen.

Meer informatie?