Hambakenwetering 22, 5231 DC 's-Hertogenbosch

Over Nieuwenhuis
Search

Hambakenwetering 22, 5231 DC 's-Hertogenbosch

Search
logo_full

Zandstralen

Een veelgebruikte techniek voor het stralen van oppervlakken is zandstralen. Zandstralen staat ook wel bekend onder de naam gritstralen.

Beton stralen

Stralen met zand: zo werkt het

Zandstralen is een techniek voor het opruwen of reinigen van oppervlakken. Bij de term zandstralen zou je verwachten dat deze techniek gebruik maakt van zand of grit, maar dat is niet het geval. Het toepassen van zand is namelijk al jarenlang verboden door de Nederlandse wet, in verband met gezondheidsrisico’s. Wat wél wordt gebruikt voor het stralen zijn zogenaamde gritkorrels. Deze gritkorrels worden met behulp van een machine met hoge druk tegen een oppervlakte geblazen.

Toepassingen zandstralen

Zandstralen heeft twee belangrijke toepassingen. Het is enerzijds zeer geschikt voor het opruwen van oppervlaktes, bijvoorbeeld voor een betere hechting of als eindafwerking voor een anti-sliplaag. Daarnaast is zandstralen ook een techniek voor het reinigen en voorbereiden van oppervlaktes. Denk bijvoorbeeld aan het verwijderen van oude verflagen, coatings, vuil en roest. Na het zandstralen is een oppervlak compleet schoon en daarna klaar voor eventuele verdere behandelingen.

Voordelen gritstralen

Gritstralen heet vele voordelen:

  • Stralen met zand is een milieuvriendelijke techniek
  • Geschikt voor meerdere toepassingen, zoals opruwen en reinigen
  • Effectief proces voor oppervlaktes
  • Direct aanbrengen van de afwerklaag mogelijk (zelfs tijdens het stralen)
  • Zandstralen is toepasbaar op verschillende soorten ondergronden zoals beton, staal en kunststof
  • Ook inzetbaar met directe afzuiging, hiervoor verwijzen we u graag naar onze pagina over vacuüm stralen

Zandstralen? Kies voor Nieuwenhuis

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van zandstralen voor uw projecten? Bij Nieuwenhuis werken we al meer dan 30 jaar als specialist op het gebied van de voorbereiding van vloeren en oppervlakten. We werken voor opdrachtgevers in diverse sectoren zoals wegen- en bouwbedrijven, overheden, scheepswerven, schildersbedrijven, sloopbedrijven en nog veel meer. Neem contact met ons op voor meer informatie over gritstralen.

Meer informatie?