Excentrisch frezen

Excentrisch frezen is een bijzondere techniek. Hierbij is er sprake van een horizontaal draaiend frees waarbij de lamellen over de vloer rollen. Hierdoor is er geen inslag in de vloer, wat bij een techniek zoals trommelfrezen wel voorkomt. De machine wordt aangedreven door een planetair tandwielstelsel. Door de het rollen van de volhartmetalen wielen is deze methode bijzonder effectief bij dunne flexibele lagen.

De kracht van excentrisch frezen

Excentrisch frezen heeft enkele bijzondere voordelen ten opzichte van andere freestechnieken. Zo is het zeer geschikt om zowel harde als flexibele toplagen (zoals lijm) met minimale aantasting of beschadiging te verwijderen. Daarnaast heeft u meer grip op uw projectplanning door het controleerbare proces en houdt excentrisch frezen rekening met bestaande ondergronden.

 

Toepassingen excentrisch frezen

Excentrisch frezen is geschikt voor meerdere doeleinden. Denk aan het verwijderen van lijmlagen, coatings, betonverf en oude egalisatielagen. Kortom, alles wat maar nodig is om uw ondergrond klaar te maken voor afwerking of om deze er weer als nieuw uit te laten zien.

Voordelen excentrisch frezen

Bij excentrisch frezen profiteert u van de volgende voordelen:

  • Geschikt voor zowel harde als flexibele toplagen
  • Perfect voor precisiewerk
  • Minimale overlast tijdens het frezen
  • Stofarme werkwijze: geen schoonmaakkosten en tijdbesparing
  • Meer grip op uw projectplanning door het controleerbare proces
  • Geen trillingen in de vloer

Excentrisch frezen? Kies voor Nieuwenhuis

Wilt u meer weten over excentrisch frezen en de mogelijkheden voor uw projecten? We praten u graag bij over de mogelijkheden. Bij Nieuwenhuis hebben we al meer dan 30 jaar ervaring in de afwerking van vloeren. Dit doen we voor veel verschillende opdrachtgevers: van scheepswerven tot vloerbedrijven en van bouwbedrijven tot sloopbedrijven. Neem contact met ons op voor meer informatie over frezen.

Meer informatie?