Beton frezen

Met het frezen van beton halen we een laag(je) van een betonvloer met behulp van een freesmachine. Dit kan variëren van enkele millimeters tot enkele centimeters. Beton frezen is een erg efficiënte manier om een vloer klaar te maken voor bewerking of om deze er weer als nieuw uit te laten zien.

Toepassingen beton frezen

Beton frezen is voor meerdere doeleinden een nuttige techniek. Door het verwijderen van de toplaag van het beton zijn namelijk de volgende werkzaamheden mogelijk:

  • Vernieuwing van de vloer, door het verwijderen van krassen, coatings, verflagen en roest
  • Als voorbereiding voor de aanleg van vloerverwarming
  • Hoogteverschillen tussen betonvlakken wegnemen
  • Als voorbereiding voor het aanleggen van een nieuwe gietvloer
  • Afwatering verbeteren

Onze freesmachines

Voor het frezen van beton gebruiken we speciale vloerfreesmachines. Bij Nieuwenhuis werken we met de machines van Piranha en Wirtgen voor een optimaal resultaat. De Piranha is elektrisch en zetten we in voor het verwijderen van harde en flexibele toplagen. Deze freesmachine is in staat om dikkere lagen in één keer te kunnen frezen. De Piranha is uit te rusten met grove of zeer fijne rollen, afhankelijk van de klus. Daarnaast maken we gebruik van verschillende machines van Wirtgen, zoals de W350 E. Deze machine is zeer compact en is dus op veel verschillende plekken inzetbaar.

Ook hebben we een Rotorunner Diesel machine, die aangedreven is met roetfilter. Deze machine is bijna op iedere verdieping in te zetten.

Beton freestechnieken

Bij het frezen van beton maken we bij Nieuwenhuis gebruik van twee verschillende soorten frezen, afhankelijk van het project:

  • Beitel frezen: bij de techniek beitel frezen is de freeskop van de machine voorzien van beitels. Beitels zijn ideaal voor de grove klussen en verwijderen binnen no-time enkele centimeters betonvloer
  • Lamel frezen: een andere frees die we voor betonvloeren inzetten is de lamellen frees. Dit is vooral geschikt voor het verwijderen van dunne coatings of het opruwen van een betonvloer. Trommelfrezen wordt ook wel lamelfrezen genoemd.

Beton frezen? Kies voor Nieuwenhuis

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het beton frezen van uw oppervlaktes? Bij Nieuwenhuis helpen we u graag verder. We hebben al meer dan 30 jaar ervaring in de wereld van ondergrondvoorbereiding. We werken voor veel verschillende opdrachtgevers: van scheepswerven tot sloopbedrijven! Neem contact met ons op voor meer informatie over frezen.

Meer informatie?