Beitel frezen

Beitel frezen is de beste techniek voor het zwaardere freeswerk. De freeskop van de machine is voorzien van kleine beitels, die zonder problemen de toplaag van beton bewerken.

Beitel frezen: zo werkt het

Beitel frezen is één van de technieken die we voor beton frezen gebruiken, naast trommel frezen. Bij trommel- en lamelfrezen slaan de lamellen van boven op de laag welke bewerkt moet worden. Hiermee is de hardheid van de laag erg bepalend voor het vermalen. Bij beitel frezen is de freeskop voorzien van beitels. Dit soort frezen gebruiken we als er bij een klus veel materieel moet worden weggehaald, wanneer het bijvoorbeeld gaat om een betonvloer van enkele centimeters. De andere beton freestechnieken (trommelfrezen / lamel frezen) gebruiken we bij klussen zoals het opruwen van een vloer of het verwijderen van oude lagen of coatings.

 

Toepassingen beitel frezen

Beitel frezen is geschikt voor meerdere doeleinden:

  • Ideaal voor zwaardere freeswerk klussen
  • Snelle en efficiënte manier voor het verwijderen van lagen
  • In een korte tijd enkele centimeters betonvloer verwijderen
  • Hoogteverschillen tussen betonvlakken wegnemen

Onze beitel freesmachines

Bij Nieuwenhuis werken we met twee speciale beitel freesmachines: Piranha en Wirtgen. De Piranha is een frees voor het zwaardere werk, maar is elektrisch en kan zowel binnen als buiten worden ingezet. De Piranha wordt vooral gebruikt bij het verwijderen van harde en flexibele toplagen met minimale aantasting of beschadiging van de ondergrond en is in staat om dikkere lagen in één te frezen. De Piranha is uit te rusten met grove of zeer fijne rollen, afhankelijk van de klus.
En wat is er leuker dan ook echt de Piranha in actie te zien? Bekijk hiervoor de volgende video op YouTube: stofarm frezen met de Piranha.

Beitel frezen? Kies voor Nieuwenhuis

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van beitel frezen van uw oppervlaktes? Bij Nieuwenhuis denken we graag met u mee. We zitten al meer dan 30 jaar in dit vakgebied en werken voor veel verschillende opdrachtgevers: van vloerbedrijven tot scheepswerven en van overheden tot projectstoffeerders. Neem contact met ons op voor meer informatie over frezen.

Meer informatie?